donderdag 24 maart 2011

Hersenkraker

Die schrikachtige peuter was natuurlijk wat flauw om op een blog te zetten. Tel daarbij op dat ik deze blog ook nog eens met mijn 'vrienden' op Facebook deelde, en de bezoekcijfers aan mijn suffige cursusblog schoten omhoog.
Vandaag maar eens iets heel anders, want het zijn serieuze tijden, waarin niet alleen aardbevingen, brandende kerncentrales, stervende Hollywoodsterren en een spannend slot van de voetbalcompetitie om onze aandacht strijden, maar ook de opstanden in tal van islamitische landen. De hier getoonde en nogal geromantiseerde foto heeft daarmee te maken. Met behulp van bv. RSS-feeds laten we ons gewillig vol lopen met informatie over deze en tal van andere zaken. Het is dus de vraag of men in de stortvloed van informatie nog wel weet waar de getoonde foto recentelijk eerder te zien was. Wie het denkt te weten mag het roepen in een reactie. De winnaar krijgt een reep chocolade. Bij meer winnaars wordt geloot.

17 opmerkingen:

23 Dingen zei

hmmm... ik ben niet in dienst geweest om het toestel te herkennen. Presentatie van de JSF? Inzending World Press Photo?

Wilfried zei

Het gaat niet om de herkenning van het toestel maar om je eigen herinnering waar je deze foto eerder hebt gezien (of nier natuurlijk).

omajak zei

Dit doet mij een beetje denken aan een begeleidend bevoorradingsschip tijdens een maanlanding. Maar ik moet er erlijkheidshalve aan toevoegen dat Omajak's ogen niet meer al te best zijn.
En ja, oma is behoorlijk dol op chocola.

Wilfried zei

helaas verdien je met je antwoord die heerlijke chocolade nog niet. Maar misschien moet ik, bij het uitblijven van het goede antwoord, de origineelste inzender maar belonen.

Rosebud zei

Volgens manlief is het een vliegtuig/straaljager die/dat klaarstaat om naar Libië te vertrekken.

Wilfried zei

Manlief heeft gelijk, maar het gaat erom of de informatie opzuigende burger door al die websites met nieuws na enige tijd nog weet waar hij/zij dit opmerkelijke plaatje eerder heeft gezien. Ik weet het, ut is een lastige, maar als jullie het echt niet weten, geef er dan een zo origineel mogelijke draai aan.

Rosebud zei

Bij de chocolademan dus....want hij roept nu vanaf de bank: 'ik heb het nog nooit gezien.'

omajak zei

Nog maar eens een gokje want die reep begint me nu wel erg zwaar op de maag te liggen. Dit gepimpte, want in werkelijkheid foeilelijk, toestel komt van de Holywood filmset over het DocuDrama Hollywood And The War Machine

Holywood heeft een pact met het Pentagon gesloten om, via een slinkse romantisering van de gruwelijkheden in oorlogstijd, argeloze 'helden' over te halen zich aan te melden bij de luchtmacht. Een verlegen en onbetekenend toekomstig straaljagerpilootje werft in zijn verbeelding bij het zien van deze valluikpropoganda al grote faam en onvergetelijkheid, inclusief standbeeld, tijdens geweldig spectaculaire maar vreselijk onlogische aanvallen op . . . , dat ben ik even kwijt, ik ben in The War. Ja, Omajak weet het wel zeker!
Hier met die reep!

Wilfried zei

Hmmm, je link werkt niet maar vervolgens kom je met een heftig stukje proza dat zijn weerga niet kent. Je hebt echt trek in die reep geloof ik. De termijn voor het juiste antwoord of de meest originele reactie stel ik even vast op a.s. donderdag 31 maart. Tot dan worden ook anderen in de gelegenheid gesteld om alsnog te reageren.
De ervaring leert na bijna twee maanden cursus dat bijna het hele gezelschap ineens zucht onder de druk van haar primaire taken, waardoor het veld geheel uiteengeslagen is. Hierbij krijgen de trage paarden nog even hun kans.

omajak zei

Kan iemand me uitleggen hoe het komt dat je bij je ingevoegde link www.blogger.com/http// als voorvoegsel cadeau krijgt?
Dan gaat een link nooit werken. En wanneer je eenmaal je reactie hebt weggestuurd kun je er nooit meer bij.
Voor de nieuwsgierigen onder ons, bij geen resultaat haal je het teveel aan link weg in je adresbalk.

Wilfried zei

Ik poets dat cadeau voor de goede orde eerst even weg en plak het adres er dan in. Dan werkt het prima (tot nu toe). Voorzichtig met je reacties zijn dus, nu je ook beseft dat je uitspraken voor eeuwig in het web gebrand staan!

bejtmahoud zei

Is het misschien uit een film?
Ik gok ook maar wat, haa!

23 Dingen zei

Kom 's met een hint, Wilfried!

Wilfried zei

Ja Rob, het valt niet mee en de datum van sluiting is nabij. Een hint? Het is in de eerste plaats verbonden aan Libië-nieuws, en de foto was breed uitgemeten in een kwaliteitskrant.

Wilfried zei

Het antwoord was: de hoofdpagina van de NRC van 22 maart jl. Daar werd deze foto beeldbreed gepresenteerd. Of jullie hebben dat niet gelezen of de herinnering zakt bij zoveel informatie-aanbod op internet weer direkt door de bodem van het geheugen. De winnaar is dus de origineelste inzender. De fantasie van Omajak was meeslepend en daarom zal zij volgende week de prijs uitgereikt krijgen.

Joost Salverda zei

Stik! Als fantasie het ook doet had ik dit veel eerder moeten lezen. Nou ja, eigen schuld. De problemen waar Omajak tegenaanloopt doen me vermoeden dat haar Google-account haar stelsematig plaagt door dingen te doen die mij niet overkomen. Als ik een link wil plakken in een blogpost gebruik ik +c om een link uit een adresbalk te kopiëren en dan in het venster dat zich opent als ik op link klik +a en +v. Daarmee wis ik alles wat er stond. Maar misschien interpreteer ik het probleemverkeerd?

Wilfried zei

Kort voordat Pauw & Witteman van start gaan plingt de telefoon. De mailfunctie geeft aan dat Joost bezig is met reacties op mijn blog te plaatsen. Tevreden over deze kennis leg ik het toestel weer neer, intussen met genoegen vaststellend dat ik als vijftiger de ontwikkelingen op dit terrein nog een beetje kan bijbenen. Op 10 km. van hier woont mijn vader van inmiddels 88 jaar. Hij als TV-kijker wordt steeds om de oren geslagen met 'website', 'slash' en 'surf dan'. Op die momenten slaan zijn gedachten even over en pikt hij de draad pas weer op als de stem weer naar begrijpelijke taal overschakelt. Het lijkt mij verstandig om hem mijn blog en alle reacties niet op een laptopje te laten zien, want dan verstaat hij terstond zijn eigen zoon niet meer.
Gelukkig kun je met blogberichten (relatief) een heleboel mensen mobiliseren wanneer er iets quizzerigs wordt gepresenteerd. Een kleine beloning doet in dat verband ook goed. Ik zal dit binnen afzienbare tijd nog een keer doen, want heb natuurlijk graag reacties. Zo ijdel ben ik ook wel. Dus: blijft volgen en lezen!