vrijdag 18 maart 2011

#9 Wie en waar volgens de kaart

Een mooi moment om gegevens te koppelen aan een geografisch plaatje. Ik zie tal van mogelijkheden. We nemen als voorbeeld een website voor Amerikaanse telefoonnummers, genaamd AnyWhoyp.
Niet alleen krijgen we een naam, adres en telefoonnummer, maar bovendien de mogelijkheid om (tegen betaling uiteraard) een rapportje te krijgen omtrent bv. gebruikte aliassen, de gezinssamenstelling, nabije verwanten, leeftijd, vorige woonplaatsen en justitiële aangelegenheden. En waar het hier om gaat: een kaartje of live view van het adres en de nabije omgeving.
Het straatje lijkt een beetje op Wisteria Lane uit de TV-serie Desperate Housewives, maar het wijst de woning aan van Michael A. Aholt, op Karington Place Ct. te Saint Louis, Missouri. Dit is de bird's eye weergave van het anders wat saai ogende standaardkaartje. Het is inderdaad net alsof je als een vogeltje laag over de woonwijk scheert.

4 opmerkingen:

23 Dingen zei

Dat gaat de fijne kant op met het koppelen van persoonsgegevens.
Voor jou overigens wel een leuk vakantieadresje, als je van zo'n wijkje houdt!

Wilfried zei

Het kan nog veel mooier (of erger), want streetview laat je ook vanaf de stoeprand van het huis genieten. Echter komt het ook wel voor dat je verwezen wordt naar een buurman, zonder dat je dat doorhebt. Vervolgens heb je ook een site waar je de bewonings- en verkoopgeschiedenis van huizen gedurende de afgelopen 20 jaar kunt bekijken, en krijg je als extra service de namen van de buren erbij.

Joost Salverda zei

Mag ik je aanraden het filpmje ordering pizza in the future eens te bekijken? De makers gaan ver, maar in de basis van het verhaal schuilt wel degelijk een interessante boodschap. En je bent vast ook bekend met de pagina wieowie.nl

Wilfried zei

Wieowie is handig om iemand op diverse manieren in één opdracht op te sporen. De pizzabestelling toont een bizar en ironisch toekomstbeeld. De enige hoop is hierbij: bestel dat ding als het héél druk is, dan heeft die juffrouw van de pizza-zaak geen tijd om diepgravend met de beller te communiceren...