vrijdag 25 maart 2011

# 10 Online kantoortoepassingen

Een lastige klant dit keer. Heb je een beetje Microsoft Office onder de knieën, komt daar Google ook nog eens aanhaken. Gevolg: vele onbekende functies, en na lang stoeien met de materie deze presentatie met behulp van een sjabloon. Voor de gezelligheid kan er beter iets 'eigens' aangemaakt worden, maar het voorwerk heeft inmiddels teveel tijd gekost. Dus dan maar zo.

5 opmerkingen:

23 Dingen zei

Leuk dat je de Presentatie hebt gekozen. Het fijne daaraan is, dat het perfect als presentatietool op afstand is te gebruiken. Je kunt je scherm delen met kijkers op een andere locatie. En als je er dan de video/audio functie van Gmail bij gebruikt, kun je ook meteen naar de anderen/de zaal kijken.

Er is tegenwoordig wel een plugin, Google Cloud Connect, dat MSO en GDocs met elkaar integreert. Als je er lol in hebt om uit te proberen ;-)

Wilfried zei

Over dat delen en meekijken op afstand heb ik verrassend snel reacties via de gewone mail gekregen. Dat geeft zeker een zetje in de rug om het eens vaker te experimenteren. Al is het maar om de wereld van die Google-mogelijkheden wat beter onder de knie te krijgen.

Anoniem zei

Ik had dezelfde ervaring. Google Docs en kantoortoepassingen op het internet: een pittige oefening. Erg nuttig, de aanvulling van Rob Coers. Een presentatie geven vanuit huis of werk voor een zaal met publiek waar je niet aanwezig bent. Leuk voor presentatoren met enorme plankenkoorts.

Wilfried zei

De gedachte aan een presentatie vanuit huis voor een zaal met publiek elders stemt mij vrolijk. Zie mezelf ongeschoren, in badjas, lurkend aan een verkeerd drankje vanachter mijn overvolle en chaotische bureau een zaal vol lieden animeren.

23 Dingen zei

Ter illustratie... ik heb dit ook al eens noodgedwongen in de praktijk kunnen brengen. Lees maar...