maandag 6 juni 2011

# 23 Evaluatie

Een leuke cursus loopt op zijn eind. Onderweg is vooral gesnoven aan diverse communicatiemiddelen, opslag- en verspreidingsmethodes. Vaak waren deze al bekend, maar soms nog verrassend nieuw. Bloggen en de wereld daarachter zijn mij wel bevallen. Commentaar geven op veel van die internet-toepassingen, het wel en wee van min of meer bekende websites analiseren, en daarmee een uitlaatklep biedend aan mijn (on)genoegen werd als prettig ervaren. De relatie met de archiefinstelling was niet altijd scherp te krijgen. Op enkele fronten kunnen bovendien deze instellingen nog grote vorderingen maken, zoals op You Tube (informatiefilms) en het intensiveren van het aantal Twitterberichten, vooral op strategisch interessante momenten (buiten de kantooruren dus).
De cursus leerde mij ook te gaan letten op mijn blog-statistieken. De bespreking van de voorafgaande 22 Dingen leverde me een absolute topper op met # 19 Genealogie 2.0. Maar op plek 2 tot en met 8 komen allemaal privé-berichten voor. Het lezen van cursusblogs is dus duidelijk niet voor het grote publiek, ook al had ik me al in april vindbaar gemaakt voor zoekmachines en had ik een maand eerder reeds mijn eigen handelingen in de statistieken stilgelegd.
Het is mij opgevallen dat enkele cursisten ook de moeite nemen om blogs van anderen te lezen. Dat er weinig op elkaar gereageerd wordt kan ik wel begrijpen. Het Dingen-traject is om allerlei redenen een slagveld vol achterblijvers gebleken. Op zich behoeft de cursus geen verandering. Wel is het zo dat de introducties tot de onderwerpen steeds getoetst moeten worden aan de actualiteit. 23-Archiefdingen was voor mij doorgaans instructief en een aangename manier om langs een aantal internetmogelijkheden te wandelen.

1 opmerking:

23 Dingen zei

Oh jee... ik had je vorige posts zo goed bijgehouden en nu, bijna in Arnhem aangekomen, zie ik dat ik je laatste stukken nog niet had besproken!
Natuurlijk een felicitatie! Ik heb je blog echt met plezier gevolgd en vooral ook omdat je je prive-dingen steeds wist te combineren met de cursusinhoud. Dat genealogie een belangrijk iets is voor jou, is me wel duidelijk geworden :-)

Ik ben benieuwd of je doorgaat met bloggen, al was het alleen al vanwege je genealogische vondsten?

Wat implementatie van web 2.0 toepassingen betreft, denk ik dat je een goeie kijk op de zaken hebt en zeker invloed kan uitoefenen op het (toekomstig) beleid op dit gebied.
Het was me een plezier je te hebben leren kennen in de afgelopen maanden.

Groet,
Rob