vrijdag 15 april 2011

# 12 Tagging etc.

Over dit item heb ik een poos zitten nadenken. Toen ik mijn eigen favorieten eens opende leek het net alsof me maar weinig interesseerde, zo klein waren mijn lijstjes. De bedoeling van dit ding is, dat ik vreugde ga ontlenen aan een favorietenlijst die ik ook op andere PC's rap kan bevragen. De vraag is alleen: welke PC's? Toch niet die op mijn werkplek? Dat zou mooi zijn, als mijn superieuren op een eenvoudige manier tijdens een cursus er achter komen dat ik al mijn hobbies en stokpaardjes tijdens de arbeidsuren via dat slimme middel ga bevragen.
Ik ben net zo rooms als de paus (in dit geval) en stel vast dat ik op mijn werk mijn thuisfavorieten niet nodig heb. Laat staan dat ik al mijn 'slimme' shortcuts wens te delen met andere geïnteresseerden die mijn pad kruisen. Het idee erachter is prima, maar je ziet aan het voorbeeld van mijn thuislijstje dat ik op dit terrein niet veel in het geheugen gooi. Het zal ook wel een beetje te maken hebben met het feit dat ik mijn favorieten ook wel een beetje in het hoofd heb zitten. Dat is de H-schijf, of hersenschijf die momenteel nog steeds redelijk functioneert. En je weet het, wat het aardig doet vervang je niet zomaar voor iets anders.

2 opmerkingen:

23 Dingen zei

Tsja, het is maar net hoeveel prijs je stelt op tips die anderen je kunnen geven op een bepaald gebied. En of je jouw vondsten met anderen wilt delen.

Wilfried zei

Aha, je lijkt niet erg onder de indruk van mijn motieven. Het is niet zo dat ik negatief sta tegenover het delen van mijn vondsten, want in mijn intensieve mailverkeer met anderen strooi ik op bepaalde terreinen met nuttige links. Bovendien wijs ik vaak op de mogelijkheid tot het instellen van Google alerts, zodat eenmaal gedaan, het postvakje-in binnen de kortste keren helemaal vol kan stromen met nuttige nieuwe webbronnen. In dit verband leiden meerdere wegen naar God, al was het maar omdat velen zoals ik dol zijn op 'creative searching'.